Jdi na obsah Jdi na menu

Milatos

dreamstime_317783_samaria.jpg

Milatos je letovisko, které se leží na severu Kréty. Nachází se asi 30 km západně od Agios a asi 45 km od Heraklionu. Nikolaos. Milatos se nachází blízko střediska Sissi. Milatos je malá vesnice, která je poklidná a leží přibližně jeden kilometr od pobřeží. Pláž Milatos je malá a je převážně oblázková. Existují zde i další pláže, ale ty jsou skalnaté. Je zde malý rybářský přístav s řadou dobrých rybích restaurací. Nachází se zde i několik obchůdků. Pokud máte rádi klid, pak je Milatos to pravé místo.

Doprava
Pro cestování je nejvhodnější automobilová doprava, protože autobusové spojení zde není tak časté a je také problematické. Proto je lepší si půjčit auto a na výlety jezdit autem. Nebo autem zajet do Heraklionu a odtud autobusem tam, kam budete potřebovat. Leteckou dopravu zajišťuje letiště u Heraklionu, které je od Milatos vzdáleno zhruba 45 kilometrů.

Zajímavá místa
V hlavním městě Heraklion můžete navštívit různá muzea a kulturní památky. Za zmínku stojí hlavně jeskyně Milatos, která má významné archeologické vykopávky. V této jeskyni se v minulosti schovávali obyvatelé z okolí před tureckými vojsky.

Firo
Hotel Kalimera Kriti *****
Hotel Minos Imperial & Beach Resort *****